• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Tarvitsetko apua? » Kiire? » Yhteispäivystys K1 ja päivystysapu 116 117

Yhteispäivystys K1 ja päivystysapu 116 117

Päivys­tykseen?
Soita ensin 116 117
tai tee oirearvio Omaolossa

K-siipi, 1. kerros

Päivystysapu

Päivystysapu on 116117 valtakunnallinen puhelinnumero ja palveluun tulevat puhelut paikannetaan alueellisesti. Mikäli soitat numeroon 116117 Etelä-Karjalan hyvinvointialueen raja-alueelta tai muualta Suomesta, puhelu saattaa paikantua toisen hyvinvointialueen puolella olevaan tukiasemaan, eikä se tällöin yhdisty Etelä-Karjalan hyvinvointialueen Päivystysapuun. Mikäli puhelu yhdistyy poikkeuksellisesti toisen hyvinvointialueen Päivystysapuun, niin ammattilainen voi kääntää puhelun oikealle alueelle. 

Päivystyksellisissä asioissa soita aina Päivystysapuun, p. 116 117
tai tee oirearvio Omaolossa

Omaiset ja muut läheiset voivat tiedustella potilaan vointia ja sijaintia potilaalta itseltään tai osastolta.

Yhteispäivystyksessä olevista potilaista voi tiedustella p. 05 352 4091. 

Katso myös lisätiedot tällä sivulla alempana.

Osasto K2, kirurgia05 352 4052
Osasto K3, ortopedia, kirurgia,
korva-, nenä- ja kurkkutaudit
05 352 4053
Osasto K5, sisä- ja sydäntaudit05 352 4055
Osasto K6, keuhko- ja syöpäsairaudet,
neurologia
05 352 4056

Päivystykseen saattoliikenne ohjataan Kahilanniementieltä liikennemerkillä päivystys ja K-siiven saattoliikenne. Sisäänkäynti ovesta 10. Katso sairaala-alueen kartta.

Päivystysasioinnin lyhytaikainen, maksuton pysäköintimahdollisuus (30 min, kiekkopaikat) on saattoliikennetien loppupäässä pysäköintitalon seinustalla. Pidempiaikaista pysäköintiä varten Etelä-Karjalan keskussairaalalla on tilaa sekä pysäköintitalossa että sairaalan piha-alueilla.

Pysäköintitalosta pääsee 4. kerroksen kautta K-siiven päivystykseen ja 6. kerroksen kautta osastoille. Sairaalan pääaulasta (ovi 1) on myös opastettu kulku K-siipeen.

Ambulanssiliikenteelle tarkoitettu tie on merkitty erikseen. Ambulanssitie on kielletty muilta ajoneuvoilta.​

Yhteispäivystyksen ruuhkamittari on valmisteilla ja julkaistaan kevään aikana.

Kiireellinen hoito

Oireita, jotka vaativat kiireellistä arviota tai hoitoa ovat esimerkiksi

  • äkillisesti alkanut kova päänsärky
  • kova vatsakipu
  • äkillisesti merkittävästi alentunut yleisvointi
  • runsas verenvuoto
  • uusi rytmihäiriö.

Kiirevastaanotto arkipäivisin

Arkipäivisin kiireellinen hoito tapahtuu omalla hyvinvointiasemallasi, muina aikoina Honkaharjun kiirevastaanotolla tai Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystyksessä. 

Armilan ja Sammonlahden hyvinvointiaseman kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan aina Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystyksessä. Tämä ei vaikuta ajanvarauskäytäntöön, vaan Armilan ja Sammonlahden hyvinvointiaseman asiakkaat soittavat oman hyvinvointiasemansa puhelinpalveluun sekä kiireetöntä että kiireellistä hoitoa koskevissa asioissa​ tai varaavat ajan netissä eAsioinnissa (vain alle 10-vuotiaalle huollettavalle).

​Päivystys

Päivys­tykseen?
Soita ensin 116 117
tai tee oirearvio Omaolossa

  • Päivystysapu 116 117 -puhelinpalvelu palvelee kaikkina päivinä ja vuorokauden aikoina (24/7). Soittopyynnön jättäminen on mahdollista joka päivä klo 8–20.​ Palvelu on maksuton.
  • Omaolo on valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon verkkopalvelu, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä auttaa tarvittaessa saamaan yhteyden julkisen terveydenhuollon ammattilaisiin. Omaolo on ilmainen palvelu, jonka käyttö vaatii tunnistautumisen.
  • Yhteispäivystys sijaitsee keskussairaalan K-siivessä. Sisäänkäynti tapahtuu Kahilanniementieltä (ovi 10, Kahilanniementie 2, Lappeenranta). Päivystys on avoinna 24/7.
  • ​Imatralla Honkaharjun kiirevastaanotto (Honkaharju 4, Imatra) on avoinna ma–pe klo 16–21, la–su ja arkipyhinä klo 8–21. Yhteydenotot Päivystysapu 116 117 -puhelinpalvelun kautta.

Päivystysapu​ tekstipalvelu

​​​Henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta on käytettävissä tekstipalvelu. Siirry tästä tekstipalveluun.

Tekstipalvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista, koska palvelussa käsitellään henkilökohtaisia terveystietoja. Tunnistautum​inen palveluun tapahtuu verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Keskustelut tallennetaan. Palvelun käyttö on kansalaisille maksutonta.

Päivystysapu neuvoo sinua äkillisissä terveysongelmissa silloin, kun oma terveysasemasi on kiinni. Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, äkillinen kouristelu) ota yhteys hätänumeroon 112.

Vain erittäin kiireellisissä akuuteissa tapauksissa päivystykseen kannattaa lähteä ilman yhteydenottoa etukäteen.

Kiireellinen hätätilanne?
Soita hätänumeroon 112

​​Henkeä uhkaavia tilanteita

  • sydänpysähdys tai kova rintakipu
  • tajuttomuus
  • hengittämättömyys tai voimakas hengenahdistus
  • kouristelu
  • halvausoireet, kuten äkillinen raajan velttous tai puhevaikeudet
  • liikenneonnettomuus ja muut vakavat tapaturmat​.

Uudenlaisen päivystyksen esittelyvideot​

Suomeksi
Englanniksi

Älä riko hoitajaasi!

Jokaisella on oikeus väkivallattomaan työympäristöön. Fyysisen väkivallan käyttäminen ja uhkailu on rikos. Väkivaltatilanteet kirjataan ja raportoidaan ja väkivallan tekijälle aiheutuu seuraamuksia.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa


Päivystysavun puhelinnumero 116 117
Customer service