Haastellaan hyvinvoinnista -podcast
Haastellaan hyvinvoinnista on podcast, jonka tarkoituksena on nimensä mukaisesti haastella teemoista hyvinvoinnin ympärillä ja samalla haastaa sekä tekijöitään että kuulijoitaan.
Voit kuunnella jaksoja Spotifyista.
1) Aluksi: Mikä tämä podcast on?
Saimme idean alkaa haastaa ihmisten kanssa. Haastaa voi ihmisten lisäksi organisaatiotamme ja yhteiskuntaa. Kuka on Santtu? Kuka on Minna? Mikä tämä podcast on?
2) Onnistumisten anatomia
Ensin turvallisuus vai myös turvallisuus? Miksi onnistumiset pitäisi purkaa niihin johtaneisiin edellytyksiin ja analysoida tarkemmin, jos tavoitteena on monistaa niitä? Vieraina: Karoliina Koskela, Kati Saarikivi ja Petteri Alavahtola.
3) Mainettaan parempi kotihoito
Onko kotihoidon ryvettyminen mediassa johtanut pisteeseen, jossa hoitajan on vaikea olla ylpeä työstään? Itsenäistä työskentelyä vaativa kotihoito tarjoaa aikaa asiakkaalle ja monipuolisen työn tekijälleen. Vieraina: Hanna Immonen ja Miia Inna.
4) Uusi näkökulma työhyvinvointiin
Terveys- ja sosiaalipalveluiden työntekijät huolehtivat työkseen muiden terveydestä ja hyvinvoinnista. Kenen vastuulla on huolehtia arvokkaista työntekijöistä? Vieraana: Minna Rautio.
5) Hytepalvelut ja sairaala-artoteekki?
Terminologian takaa avautuu uusia toimintatapoja ihmisen kokonaisvaltaiseen paranemiseen ja hyvinvoinnin kohentumiseen. Voivatko kulttuuripalvelut saada meidät voimaan paremmin? Vieraina: Aija Rautio ja Minna Piirainen.
6) Haastetaan omiamme – kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi
Illuusio, ettei mikään muutu, on absurdi ajatus koko uudistuksen tähdätessä muutokseen. Miten edelläkävijä säilyttää asemansa jatkossa? Mitä ovat tulevaisuuden menestystekijät? Kuka osaa ennustaa? Vieraina: Sally Leskinen ja Santtu Niemi.
7) Paras rekryvaltti on hyvinvoiva työyhteisö
Miten se tehdään? Miten pidetään kiinni osaavista työntekijöistä ja mikä vetää Etelä-Karjalaan? Vieraina: Kaisa Heino ja Marita Räsänen.
8) Lopuksi
Miten podcastin tekeminen yllätti tekijät ja mitä Minna ja Santtu oppivat työyhteisönsä muilta työntekijöiltä, kun heille annettiin mahdollisuus puhua asioista, jotka he itse kokevat tärkeiksi.